Wytyczne dotyczące wdrażania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności (HACCP, dobre praktyki higieniczne)
XMLTreść
Powiatowy Lekarz Weterynarii w Olecku uprzejmie informuje, że na stronie internetowej Głównego Inspektoratu Weterynarii zostały zamieszczone wytyczne Komisji Europejskiej dotyczące wdrażania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności obejmujących dobre praktyki higieniczne i procedury oparte na zasadach HACCP, uwzględniając ułatwienia/elastyczność w zakresie wdrażania w niektórych przedsiębiorstwach spożywczych.
Powyższa informacja kierowana jest szczególnie do podmiotów prowadzących przedsiębiorstwa spożywcze.
Odnośnik do pobrania niniejszych wytycznych (plik pdf):
Wytyczne dotyczące wdrażania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności obejmujących dobre praktyki higieniczne i procedury oparte na zasadach HACCP, z uwzględnieniem zasady elastyczności
(plik z wytycznymi jest również dostępny do pobrania jako załącznik do komunikatu)