W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Wytyczne dotyczące wdrażania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności (HACCP, dobre praktyki higieniczne)

XML

Treść

Powiatowy Lekarz Weterynarii w Olecku uprzejmie informuje, że na stronie internetowej Głównego Inspektoratu Weterynarii zostały zamieszczone wytyczne Komisji Europejskiej dotyczące wdrażania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności obejmujących dobre praktyki higieniczne i procedury oparte na zasadach HACCP, uwzględniając ułatwienia/elastyczność w zakresie wdrażania w niektórych przedsiębiorstwach spożywczych.

Powyższa informacja kierowana jest szczególnie do podmiotów prowadzących przedsiębiorstwa spożywcze.

Odnośnik do pobrania niniejszych wytycznych (plik pdf):
Wytyczne dotyczące wdrażania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności obejmujących dobre praktyki higieniczne i procedury oparte na zasadach HACCP, z uwzględnieniem zasady elastyczności

(plik z wytycznymi jest również dostępny do pobrania jako załącznik do komunikatu)

Załączniki

Wytyczne pdf, 1.27 MB